Dr. Kalán JúliaA Dermapen a bőrfiatalítás területén az egyik legújabb eszköz hazánkban. A Dermaroller továbbfejlesztett, gépiesített változata.

Az eljárás során: mikrósérüléseket ejtünk a bőr felszínén, melynek hatására beindul a bőr természetes regenerációs folyamata,  a bőr kollagént és elasztint kezd termelni,  mely a bőr két kulcsfontosságú építőeleme. Ezt nevezzük kollagénindukciós terápiának.

Hatására: Az apró ráncok kisimulnak, a tág pólusok összehúzódnak, a bőr tömöttebb, rugalmasabb, fiatalosabb lesz. Alkalmas az acnes, besüppedt hegek kezelésére is.

A kezelés menete: Az érintett bőrfelületre speciális  érzéstelenítő krémet helyezünk. 30 perc múlva a bőrt letisztítjuk, majd fertőtlenítjük .  Ezt követően Dermapennel többször áthengereljük a kezelendő bőrfelületet.

A Dermapen felületén lévő apró “tüskék” hossza az érintett bőr vastagságának megfelelően állítható.

A Dermapen “tüskéi” (tűi) cserélhetők,  így minden alkalommal sterilet helyezünk bele. A terápiát  2 – 4 hetente ismételni kell  6 – 10 alkalommal, majd félévente emlékeztető kezelés szükséges.

A terápia hatékonyságát fokozhatjuk azzal,  hogy a mikrosérüléseken keresztül mezoterápiás hatóanyagokat juttatunk a bőrbe.

A kezelés előnye:  a rövid gyógyulási idő:  1 – 2 nap bőrpír, valamint az, hogy  nincs ismert mellék-hatása.